fbpx

Een bezoekje aan... de gloednieuwe Esports Lounge van Esports Team Twente en Blueshell Esports

 
Op zaterdag 15 oktober 2022 openden Blueshell Esports en Esports Team Twente, in samenwerking met de Student Union en Acer Predator, een heuse Esports Lounge op de Universiteit van Twente. Volgepakt met tientallen gaming pc’s, een playseat, retro-consoles en een bar om een drankje te halen, moet de Lounge dienstdoen als trainingsruimte, wedstrijdvenue en als plek om gewoon rustig te chillen. Reden genoeg voor ons om eens even een kijkje te gaan nemen in deze nieuwe Esports Lounge! 


Studeren en goedkoop biertjes drinken: iets dat al sinds het begin der tijden hand in hand gaat. Ook op de Universiteit van Twente zijn er een hoop opties om voor minder dan twee euro een biertje te halen als student. Zoveel opties zelfs, dat men opmerkte dat de bar in het gebouw van de Student Union niet of nauwelijks werd gebruikt. Er waren immers op de campus nog goedkopere opties die daarnaast nog centraler gelegen zijn ook. Hoog tijd om iets met die achterstallige bar te doen dus! 

Moge de beste winnen

De Universiteit van Twente had schoon genoeg van de leegstaande ruimte en besloot dat de verschillende studentenverenigingen van de UT ideeën in mochten sturen om de bar nieuw leven in te blazen. Verschillende verenigingen dropten verschillende ideeën, waaronder concepten voor een Italiaans restaurant, een globale lounge waar studenten kunnen chillen en dus het idee voor een Esports Lounge.  

De Universiteit van Twente merkte, vooral dankzij de inspanningen van Blueshell Esports en Esports Team Twente, dat esports als branche enorm in de lift zat en daar moest wat mee gedaan worden. Zo gezegd, zo gedaan, want ongeveer twee jaar voor de opening werd het plan voor de Esports Lounge verkozen tot mooiste bestemming voor de tot dan toe ongebruikte ruimte. De eerste stappen waren gezet.

Hoge ogen gooien

Een fikse Esports Lounge is natuurlijk niet over een nacht ijs gerealiseerd, dus besloten de Student Union, Blueshell Esports en Esports Team Twente de koppen bij elkaar te steken en een plan op poten te zetten om een multifunctionele faciliteit in elkaar te draaien. En met twee gaming booths waarin gescrimd en gespeeld kan worden plus legio andere toffe gaming-setups kunnen we inmiddels stellen dat dat gelukt is, maar daar hebben ETT en Blueshell niet helemaal alleen voor gezorgd. 

De verenigingen merkten in een vroeg stadium namelijk al op dat hun plannen niet in de koude kleren zouden gaan zitten, en om alles te realiseren was een flink budget nodig. Tientallen pc’s met de nieuwste hardware kost namelijk niet niks, dus besloten Blueshell en ETT hun Speech naar 100 te trainen en gingen ze het gesprek aan met onder meer de Universiteit zelf en met Acer Predator. Met de financiële steun van zowel UT als van het hardwaremerk kon de Esports Lounge worden uitgerust met de nieuwste pc’s, videokaarten, monitors en stoelen. En dat is precies wat de Esports Lounge nodig had, want de verenigingen hebben grootse plannen met de faciliteit.

Esports-pioniers van Nederland

Volgens het bestuur van de verenigingen is de Esports Lounge in Enschede, na de faciliteit van Team Liquid in Utrecht, het grootste esports trainingcomplex van Nederland en dat zegt alles over de gebundelde ambities van Esports Team Twente en Blueshell Esports. Een van de bestuursleden van Esports Team Twente vertelt ons namelijk dat haar vereniging, samen met Blueshell Esports, de ambitie hebben om van hun universiteit het uithangbord voor studentenesports in Nederland te maken. Denken mensen aan competitief gamen tijdens hun studie, dan denken ze aan de Universiteit van Twente.  

Het is een ambitieus streven waar een top notch Esports Lounge als deze zeker bij gaat helpen. De faciliteit dient er namelijk ook voor om studenten van de UT te informeren over gaming en esports als geheel, zodat mensen die hier nog geen beeld bij hebben, op de hoogte worden gebracht van een van de snelst groeiende markten ter wereld. Volgens het bestuur van de verenigingen kan een faciliteit als deze er namelijk ook voor zorgen dat de gehele branche groeit en dat is een zeer positieve ontwikkeling. 

Door de multifunctionaliteit van de Esports Lounge zijn de opties eindeloos. Niet alleen is de faciliteit geschikt voor de (competitieve) teams van ETT en Blueshell, maar ook kan er in samenwerking met andere verenigingen binnen Nederland van alles worden georganiseerd.  En zodra er dan genoeg gebabbeld is over gaming, esports en alles wat daar bij hoort, dan kan er altijd nog een goedkoop pilsje worden gedronken! Want die bar waar het allemaal mee begon, die staat er nog steeds 😉. 

De competitie is gewaarschuwd…

De competitie kan zijn borst wel natmaken, want als regerend kampioen zal Esports Team Twente tijdens hun trainingen en wedstrijden nog meer gefocust zijn dan het al was en wie weet staat de trofee van het tweede DSL-seizoen straks wel in de Esports Lounge te pronken! Is het niet aan de zijde van ETT, dan misschien wel in de prijzenkast van Blueshell, want hoewel zij in het eerste seizoen van de DSL niet aan de hoofdcompetitie meededen, is die ambitie er aankomend seizoen wel. En met een faciliteit als deze om zich in voor te bereiden en wedstrijden af te werken, wordt Bluehsell zeker een team om in de gaten te houden!