fbpx

Dit is Dutch Student League seizoen 2!

 
Het tweede seizoen van de Dutch Student League staat voor de deur en ook dit seizoen hebben we weer genoeg om naar uit te kijken! Een spannende hoofdcompetitie met hoogstaande studententeams, een bomvolle Tournament Series met een hele hoop verschillende games, prijzen en prijzenpotten en evenementen van groot tot klein in de Student Events. In dit artikel leggen we je kort uit wat je van de competitie kan verwachten en wat er, naast de hoofdcompetitie, te beleven is op ons platform.


De Dutch Student League bestaat zoals gezegd uit drie grote onderdelen:
 

Dutch Student League (hoofdcompetitie met €7.000 prijzenpot) 

Tournament Series (€8.000 prijzenpot) 

Student Events 

Dutch Student League (€7.000 prijzenpot) 
De Dutch Student League is de hoofdcompetitie waarin afgevaardigde teams van alle deelnemende hogescholen en universiteiten in Nederland het tegen elkaar opnemen in twee games: Rocket League en League of Legends. Deelnemers aan beide games hebben respectievelijk €2.000 en €5.000 euro te verdelen. De competitie loopt van februari tot en met mei, waarna de grote finale live op locatie wordt gespeeld. Bij iedere win die een team behaalt, krijgt elke speler ook nog eens 100 College Coins, die in onze Marketplace te besteden zijn aan hardware en andere goodies.  

In het kort: 

• Hoofdcompetitie 

• League of Legends & Rocket League 

• Februari t/m mei 

• 100 College Coins per win 

• Grand Final op locatie 

Het eerste seizoen van de DSL werd in het schooljaar 2021-2022 gespeeld, waarin Esports Team Twente (LoL) en Erasmus OMEN Eagles (RL) de kampioenen waren. In het tweede seizoen is de weerstand echter nóg hoger, want met de komst van Breda Guardians ontstaan er nieuwe rivaliteiten in het zuiden van het land. Wie gaat er straks aan de haal met die felbegeerde DSL-cup in seizoen 2? 

Tournament Series (€8.000 prijzenpot) 
Naast de hoofdcompetitie organiseren we ook het hele jaar door aparte toernooien via onze Tournament Series. Bij deze toernooien kunnen er ook andere games gespeeld worden, zoals bijvoorbeeld Super Smash Bros., Clash Royale of Valorant. Ieder toernooi heeft een eigen hoofdprijs en hoe meer studenten meespelen voor jouw vereniging, hoe meer punten je vereniging verdient voor de Tournament Series-ranking. Aan het einde van de Spring Split en Fall Split wordt het team met de meeste punten beloond met een mooie geldprijs uit de prijzenpot van in totaal €8.000! 

In het kort: 

• Aparte toernooien 

• Variëteit aan games 

• Fall Split en Spring Split 

• Hoe meer je speelt, hoe meer punten je vereniging verdient 

• Ieder toernooi een aparte prijs 

In de eerste splits van de Tournament Series waren DSEA Delft (Spring) en ESEV Zephyr (Fall) de kampioenen en zo sleepten deze verenigingen respectievelijk €1.200 en €800 in de wacht. De Fall Split van dit seizoen staat alweer bijna voor de deur, dus zorg dat je aangemeld bent bij je vereniging, zodat je straks zo veel mogelijk punten binnenhaalt om aanspraak te maken op de prijzen! 

Student Events 
Naast de competitie en toernooien helpen wij organisaties ook met het opzetten van hun eigen evenementen. Denk hierbij aan LAN-parties, online toernooien of  borrels. Als vereniging kan je bij ons terecht met je idee en wij faciliteren waar mogelijk de opzet. Van beamers en pc’s tot PlayStations en heuse prijzenpotten. De DSL organiseert dus niet alleen zelf, maar helpt ook jouw vereniging met de organisatie van evenementen. 

In het kort: 

• Uiteenlopende activiteiten (LAN-party, Escape Room, borrels, etc.) 

• Jullie bedenken, wij faciliteren 

• Wij helpen bij het opzetten van jouw evenement

Internationale toernooien 
Tot slot is het via de Dutch Student League ook in het aankomende seizoen weer mogelijk voor studenten om zich te laten zien op het internationale podium. Doorheen het jaar is het namelijk mogelijk om deel te nemen aan onze qualifiers voor toernooien als University Esports Masters en European University Rocketeers’ Championship.  

Wij zijn dan ook enorm trots om te kunnen zeggen dat Esports Team Twente dit jaar UEM won, terwijl Dorans Nijmegen op een haar na in de finales van EURC stond. Heb je dus ambities om je op het internationale podium te bewijzen, dan biedt de DSL je die kans!