fbpx

Contacteer ons

Over ons

In de Dutch Student League kunnen gamende studenten het opnemen tegen studenten van andere universiteiten en hogescholen in verschillende esports.

Over de hele wereld kiezen steeds meer scholen om esports op te nemen, waardoor jonge esporters van verschillende niveaus de kans krijgen om hun vaardigheden te tonen.

De Dutch Student League heeft zelfs zijn eigen offline finales, waardoor de besten van de besten de kans krijgen om voor hun eigen vrienden, familie en supporters te spelen.

De Dutch Student League  is echter meer dan een competitie. We organiseren ook de DSL Tournament Series met onze partners, die een overvloed aan toernooien met veel verschillende games zal omvatten. Zo kunnen we ieders favoriete esport ondersteunen, van Rocket League en League of Legends tot Super Smash Bros., Teamfight Tactics en alles daartussenin. Heb je suggesties? Laat het ons weten!

En ten derde – en misschien wel het belangrijkste – organiseren we de DSL Student Events. Hierbij ondersteunen we uiteenlopende evenementen die door verenigingen zelf worden georganiseerd, van casual gamingnights tot LAN Parties.

Als organisatie willen we initiatieven van studenten ondersteunen. Als zij hun eigen LAN parties, competities of zelfs een esports community willen organiseren op hun school, zullen wij hen voorzien van de nodige expertise, platformen en eventueel materialen. Op deze manier proberen we opkomende esporters en organisatoren van esportevenementen te ondersteunen.

Last but not least proberen we studenten een glimp te geven van de wereld die esports is. Het gaat niet alleen om het spelen van games. Het is een complete industrie, met een groeiend aantal banen. Veel studenten, scholen, ouders, … zien een carrière in gaming nog steeds als een carrière als ontwikkelaar of als pro-gamer. Er zijn echter zoveel andere manieren om deel uit te maken van deze sector, die de laatste jaren enorm is gegroeid. De mensen van onze organisatie vertegenwoordigen perfect wat mogelijk is en dat de droom om binnen esports te werken werkelijkheid kan worden. Wij zijn een stel gamers die van hun hobby een carrière hebben gemaakt. Van project managers tot schrijvers tot evenementenorganisatoren en meer!

Door al deze aspecten samen te brengen, helpen we een basis te creëren voor Nederlandse esports in hogescholen en universiteiten, waardoor instellingen in de toekomst esportsgerichte programma’s kunnen ontwikkelen.