fbpx

Behind the Talent: Esports Team Twente

 
 

Nadat we de vorige keer kennis maakten met de Rotterdammers van Erasmus Esports, stellen we jullie dit keer voor aan Esports Team Twente: een jonge, ambitieuze esports-organisatie die alles op alles zet om hoge ogen te gooien op het nationale én internationale podium. 

Slechts twee jaar geleden, op 3 maart 2020, werd Esports Team Twente opgericht met het doel om studenten een kans te bieden om hun opleiding te combineren met hun eerste stappen in de wereld van esports. Esports Team Twente wil uitgroeien tot een talentenfabriek waaruit jonge esporters kunnen doorstromen naar het internationale podium. Tot nu toe lukt dat aardig goed, want in de eerste twee jaar dat het team bestaat, hebben zij al een flinke waslijst aan prestaties bij elkaar geschraapt. 

De Tukkers op Europese tour 

Na de oprichting van Esports Team Twente besloot de organisatie mee te doen aan de League of Legends-competitie van de Dutch College League, waarin de Tukkers na een stroeve start de smaak te pakken kregen: er werd twee keer verloren in de groepsfase, maar Esports Team Twente wist zich toch te kwalificeren voor de play-offs van de lower bracket. Vanaf dat moment ging het de Twentenaren voor de wind, want nadat er in de play-offs werd afgerekend met alle tegenstanders werd ook de finale met 3-1 gewonnen. Esports Team Twente kwalificeerde zich hiermee in hun eerste jaar voor de University Esports Masters. 

In het Europese studententoernooi stond Esports Team Twente een hels karwei te wachten: nog nooit eerder wist een Nederlands team namelijk uit de groepsfase van de UEM te komen en in de groepsfase zag het er wederom niet rooskleurig uit. De eerste twee matches gingen verloren, maar in de laatste twee wedstrijden wisten het zich te herpakken waarna ook op de tweede dag alle wedstrijden gewonnen werden. Het betekende dat een plekje in de play-offs werd veiliggesteld en uiteindelijk wist ETT het prestigieuze toernooi af te sluiten met een bronzen medaille. Esports Team Twente is daarom niet alleen een mooie aanwinst voor de Dutch Student League, maar ook een team om naar uit te kijken. 

Van alle markten thuis 

Hoewel de focus bij Esports Team Twente door bovenstaande prestaties vooral op League of Legends lijkt te liggen, vertelt de werkelijkheid iets anders. De Twentenaren nemen namelijk deel aan zowel onze League of Legends als Rocket League-competitie en in die laatste voeren zij de lijst aan in groep A met twee wins uit twee wedstrijden. Het laat zo zien dat het een serieuze kandidaat is om in beide competities voor de winst te gaan, dus de concurrentie is gewaarschuwd. 

De ‘kryptonite’ van Esports Team Twente 

Over die concurrentie gesproken zijn er twee teams waar Esports Team Twente voor op zijn hoede is. Ten eerste is er Erasmus Esports, dat volgens de Tukkers het beste studententeam van Nederland is. Erasmus loopt al een aantal jaartjes mee, weet ieder jaar weer een goed roster voor de dag te brengen en is goed op elkaar ingespeeld, waardoor ETT alles op alles zal zetten om deze competitieve strijd aan te gaan. 

Daarnaast is er WSG Paragon en dat is volgens coach Supp Ins van Esports Team Twente een bijzonder verhaal. Volgens hem beschikt zijn team namelijk over meer kwaliteit, maar weten de Wagenaars in een onderlinge strijd tóch altijd aan het langste einde te trekken. Angst is een groot woord, maar Supp Ins ziet WSG Paragon inmiddels wel als de ‘kryptonite’ van ETT. Stip de data van Esports Team Twente tegen WSG Paragon dus maar vast aan in je agenda, want dat worden verhitte potjes! 

De Twentse talentenfabriek 

Als er één ding blijkt uit het nog korte bestaan van Esports Team Twente, dan is het wel dat studenten via dit team door kunnen stromen naar het internationale podium. Niet alleen nam het team zelf al deel aan de UEM, maar ook leverde het al meerdere spelers aan grote teams in de Benelux. Midlaner zhìì stroomde door naar Sector One in de Belgian League en speelt inmiddels voor Team 7AM in de Elite Series, terwijl Top Laner Emiw tekende bij Echo Zulu. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat er de aankomende jaren meer spelers uit de Twentse talentenfabriek door zullen stromen naar het nationale en internationale podium en de eerste stappen van die spelers ga je zien in de Dutch Student League!