fbpx

Behind the Teams: Erasmus Esports

 
Erasmus Esports Logo
 

Booyah! Het eerste seizoen van de Dutch Student League is in volle gang en de eerste wins zijn inmiddels behaald. Gedurende de competitie laten we je iedere week kennis maken met de verhalen en gezichten achter de teams in de DSL. Maak kennis met Erasmus Esports! 

De Dutch Student League zit voor het eerste seizoen bomvol hogescholen, universiteiten en bijbehorende teams die elkaar op competitieve wijze het leven zuur maken. Achter ieder team zit natuurlijk een verhaal en als we jullie een beetje kennen, zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar die verhalen. Nou, ga er dan meer eens lekker voor zitten, want gedurende de Dutch Student League, lichten wij iedere week een team voor jullie uit. Te beginnen met de Rotterdammers van Erasmus Esports. 

Maak kennis met Erasmus Esports 

Erasmus is één van de slimste mensen die ons land gekend heeft en de adelaars van Erasmus Esports lijken de smarts van deze filosoof soms wel te hebben geërfd. Slim spelen en winnen: dat is waar Erasmus Esports voor staat en het heeft het team inmiddels al ver gebracht. Zo ver zelfs, dat het team domineerde in de Dutch College League en uitblinkt in zowel League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive als Rocket League! 

Erasmus Esports legt de lat hoog voor zichzelf, want hun Rocket League-team verwacht dit seizoen bovenaan hun groep te eindigen en het toernooi zelfs te winnen. Dat komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, want op het Europese podium hebben de Erasmus Eagles in het verleden al laten zien uit wat voor hout zij zijn gesneden. De winst in UR Summer 2020, een vijfde plaats in EURC 2021 en een tweede plek in UR Summer 2021: deze boys weten wat winnen is en zijn erop gebrand om dit succes te vertalen naar de DSL. 

Hoewel het Rocket League-team van Erasmus Esports dit jaar lastig samen te stellen was, konden zij altijd terugvallen op sterspelers Callyo en Onko, die met hun consistentie aan de basis staan van het succes. We hebben in de afgelopen weken al een hoop mooie plays van deze Rocket League-monsters voorbij zien komen, dus kijk uit voor deze mannen! 

Rivalen voor de titel 

Hoewel Erasmus Esports overloopt van het talent en zelfvertrouwen, zal het natuurlijk geen makkelijke klus worden om de DSL-titel in de wacht te slepen. Dat weten de Rotterdammers zelf ook, want volgens hen zijn er genoeg sterke teams aanwezig om zich aan te meten. Vooral de Hogeschool van Amsterdam en EZ Windesheim zijn volgens Erasmus Esports teams om voor uit te kijken. Beide teams zijn volgens Erasmus Esports dan ook bezig aan een flinke opmars. 

Voor Erasmus Esports is dit echter alleen maar voer voor motivatie om harder te trainen, beter op elkaar ingespeeld te raken en de competitie voor te blijven, om zo met goede resultaten een basis te leggen voor een uitstekend seizoen. De Rotterdammers willen laten zien waarom zij het studententeam met de meeste internationale ervaring zijn. De Dutch Student League is gewaarschuwd. 

Voortvarende start

Vooralsnog is Erasmus Esports voortvarend begonnen aan de Dutch Student League. Met twee overwinningen uit twee wedstrijden in zowel League of Legends als Rocket League zijn de eerste stappen naar de titel gezet. De vraag is natuurlijk of de Rotterdammers zo consistent kunnen blijven, want de echte krakers aan match-ups staan nog op het programma. We kijken reikhalzend uit om te zien hoe ver Erasmus Esports het gaat schoppen en of zij hun favorietenstatus waar kunnen maken. Wil je dat, net als ons, niet missen? Schakel dan iedere week in op Twitch om Erasmus Esports en alle andere teams aan het werk te zien! 

Volg Erasmus Esports op Twitter, Facebook, Instagram en Twitch om op de hoogte te blijven van hun prestaties! 

Volgende week laten we je kennis maken met de teams van Esports Team Twente, stay tuned!