fbpx

Behind The Talent: Blueshell Esports

 
Van het gezellige zuiden trekken we door naar het oosten van het land. Eerder maakten we via Esports Team Twente al kennis met de bruisende stad Enschede, maar met Blueshell Esports bestaat er nóg een gerenommeerde studenten esportsvereniging die in regio Twente de lakens uitdeelt. Maak kennis met de talenten van Blueshell Esports!

Voor de oprichting van Blueshell Esports gaan we ongeveer vijf jaar terug in de tijd. Op een befaamde avond in 2017, onder het genot van meerdere biertjes, besloten twee Civil Engeneering-studenten aan de Universiteit van Twente dat het tijd was dat hun Uni meer ging doen omtrent gaming en esports. Hoewel de UvT honderden studies telt, was er op dat moment nog niets georganiseerd voor de gamende student, terwijl gaming ook vijf jaar terug al een enorm onderdeel van onze maatschappij was. Zodoende besloten de heren zelf het heft in handen te nemen en de eerste beginselen van Blueshell Esports waren geboren. 

Meteen besloten de studenten om eens te gaan praten met verschillende studentenverenigingen, om te kijken of er daadwerkelijk een markt was voor een studenten esportsvereniging binnen de regio Twente.  Deze praatjes resulteerden in een kick-in markt, waarbij de organisatie overweldigd werd door meer dan 120 geïnteresseerde studenten, waardoor Blueshell Esports in één klap al populairder was dan toen al bestaande verenigingen in de rest van het land. Petje af, hoor! 

Here to stay 

Inmiddels, ongeveer vijf jaar later, is Blueshell Esports uitgegroeid tot een fundamenteel onderdeel van de Universiteit van Twente en gamende studenten in de regio als geheel. De vereniging is inmiddels actief in League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive en Valorant en neemt deel aan meerdere competities, waaronder onze eigen Dutch Student League. De organisatie blijft nog steeds groeien en het ziet er naar uit dat Blueshell Esports een waardige vereniging is en gaat blijven in de toekomst. 

Hoewel het League of Legends-team van Blueshell niet meedoet aan onze overkoepelende competitie, maakte het team wel furore tijdens onze Tournament Series en verschillende Student Events. De heren en dames uit Twente zijn steevast terug te vinden in de top 5 van onze rankings en laten daarmee zien dat studerend Twente een enorme passie voor gaming en esports huisvest.  

Samenwerking met Esports Team Twente 

Zoals jullie ongetwijfeld weten, is Blueshell Esports niet de enige vereniging uit Twente en omstreken. Sterker nog, Esports Team Twente komt zelfs van dezelfde universiteit! Dat betekent vast enorme concurrentie, toch? Welnee joh! Blueshell Esports en Esports Team Twente komen namelijk uit dezelfde koker en hebben beide een andere insteek. Waar Esports Team Twente zich meer richt op competitief vlak en onderzoek naar esports, heeft Blueshell meer de ‘gezelligheidsfactor’. 

In het verleden bundelde Blueshell Esports dan ook al regelmatig de krachten met Esports Team Twente en daar vloeide prachtige projecten uit, zoals de bouw van een heuse ‘Esportslounge’ in de Universiteit van Twente. Deze prachtige faciliteit wordt door beide organisaties gebruikt om te trainen, wedstrijden te spelen en natuurlijk om te chillen onder het genot van een hapje en een drankje. Samenwerking betekent dan ook vooruitgang, want mede door dit soort samenwerkingen heeft Blueshell Esports ervoor gezorgd dat de regio Twente een van de bruisendste is op het gebied van studenten-esports! 

Toekomstvisie 

Met de komst van Esports Team Twente stapten er veel leden ‘over’ omdat zij zich meer op het competitieve vlak wilde richten. Dat betekent echter niet dat Blueshell het competitieve aspect niet blijft promoten. Kijkend naar het aankomende jaar wil de vereniging zijn teams namelijk bij zoveel mogelijk competities inschrijven op het gebied van League of Legends, Rocket League, CS:GO en Valorant. Dat betekent dat Blueshell Esports aankomend jaar ook de intentie heeft om mee te doen aan de DSL, in zowel LoL als RL. Natuurlijk is Blueshell al een mega-aanwinst voor onze competities, maar daarnaast willen ze ook actiever gaan deelnemen aan de Tournament Series. Zoveel mogelijk deelnemen en zodoende hopelijk kans maken op die felbegeerde prijzen, dat is waar de organisatie naartoe werkt. 

We kunnen in ieder geval niet wachten om Blueshell Esports in onze competities te verwelkomen en houden alvast een plekje voor de Twentenaren warm. Of ze meteen hun buren van Esports Team Twente kunnen uitdagen om de prestigieuze titel van DSL-kampioen, dat is nog even de vraag, maar met zo’n interessante ‘derby’ wordt het aankomende seizoen er in ieder geval eentje om in de gaten te houden!