fbpx

Alle studenten esports-faciliteiten in Nederland op een rijtje

 
Visual Esports Faciliteiten
Gaming en esports is een van de snelst groeiende branches ter wereld en brengt inmiddels meer geld in het laatje dan de muziekindustrie en Hollywood bij elkaar opgeteld. Het is daarom ook logisch om esports-faciliteiten steeds vaker terug te zien in ons land. Wij hebben in dit artikel alle esports-faciliteiten voor je verzameld! 
 

Volwaardige esports-faciliteiten in Nederland 

Facilitieiten bomvol gaming-pc’s, -stoelen en caster booths om zo de dikste esports-wedstrijden te organiseren: in Nederland hebben we inmiddels genoeg faciliteiten voor studenten om op professionele wijze bezig te zijn met esports. Onder anderen onze eigen finals werden afgelopen april georganiseerd in Esports Space GLR in Rotterdam en dat zorgde voor een waar esports-feestje! Maar daarnaast zijn er ook op meerdere scholen en universiteiten in Nederland verschillende, volwaardige esports-faciliteiten te vinden. Check hieronder alle esports-faciliteiten voor studenten in Nederland: 

Esports Space GLR 

Esports Lounge University Twente 

House of Esports Rotterdam 

Northern Lions Esports Facility 

Esports Space GLR (Rotterdam) 

Het is niet voor niks dat de finale van het eerste DSL-seizoen hier werd georganiseerd, want Esports Space GLR heeft alle faciliteiten in huis om een waar esports-feestje voor studenten te organiseren! Tientallen hoogstaande gaming-pc’s, een regie-ruimte waar je U tegen zegt, een aparte ruimte waarin spelers zich op en top kunnen focussen en een flinke casting booth waarin de casters in alle rust hun werk kunnen doen: Esports Space GLR heeft het allemaal. Daarnaast ligt de faciliteit in hartje Rotterdam in het Grafisch Lyceum en is zo dus makkelijk bereikbaar.  

Volgens het Grafisch Lyceum Rotterdam heeft esports de toekomst en met Esports Space GLR draagt de school dan ook bij aan de ambitie om van Rotterdam de esports-hoofdstad van Nederland te maken. Studeer je dus in Rotterdam en heb je ambities om het te maken in esports? Ga dan vooral eens langs bij Esports Space GLR om een kijkje te nemen in een hoogstaande esports-faciliteit! 

 

Esports Lounge University Twente (Enschede) 

In oktober 2022 werd de Esports Lounge op de Universiteit van Twente officieel geopend. Met Blueshell Esports en Esports Team Twente huisvest de universiteit twee van de grootste studenten esports-verenigingen van Nederland en samen met koepelorganisatie Student Union bundelden zij de krachten om te laten zien de UT dé esports-universiteit van Nederland is. 

Meerdere high-end pc’s, professionele broadcast-mogelijkheden en ruimte om tientallen gamers te laten scrimmen zorgen ervoor dat studenten aan de University Twente kunnen trainen, spelen en chillen in een volwaardige esports-lounge. 

House of Esports (Rotterdam) 

Dat Rotterdam de ‘esports-hoofdstad van Nederland’ wordt, kan zomaar eens werkelijkheid worden. Naast Esports Space GLR bestaat er namelijk nog een esports-faciliteit in de havenstad: House of Esports. Onder meer Erasmus Esports, een van de meest succesvolle studententeams in Nederland, werkt hier zijn trainingen af en dat werpt inmiddels flink zijn vruchten af, aangezien de Rotterdammers het eerste seizoen van onze Rocket League-competitie wisten te winnen! 

Toch staat House of Esports voor meer dan professioneel gamen. De faciliteit biedt namelijk de jeugd de ruimte om te bewegen en met elkaar in contact te komen, door bijvoorbeeld real life Fortnite-evenementen en FIFA Skill Games te organiseren. Met deze combinatie tussen competitief en actief probeert House of Esports zijn steentje bij te dragen om draagvlak te creëren in Nederland voor esports als sport en als onderdeel van de maatschappij. 

Northern Lions Esports Facility (Leeuwarden) 

Waar het voor Northern Lions begon in een ‘achteraflokaaltje’ in Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden, is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige studenten esports-vereniging. En jawel, daar hoort natuurlijk ook een eigen faciliteit bij!  

In de Northern Lions Esports Facility in hartje Leeuwarden komen leden samen om een drankje te doen, activiteiten te ondernemen en natuurlijk om te trainen en wedstrijden te spelen. Met tientallen gaming-pc’s en een eigen broadcastmogelijkheid is daar in de faciliteit van de Northern Lions dan ook alle ruimte toe. De Lions staan voor een combinatie tussen competetiviteit en gezelligheid en dat is precies wat je in de Northern Lions Esports Facility terug gaat vinden!