fbpx

Recap: herbeleef de eerste Dutch Student League-finale

 
DSL Final crowd
 

De strijd is gestreden, de kampioenen zijn bekend en de prijzen zijn verdeeld. Het eerste seizoen van de Dutch Student League zit erop en wat een seizoen hebben we meegemaakt. Toffe matches, zinderende play-offs en een prachtige offline finale. Iedereen die er op 30 april bij was: jullie waren fantastisch! Kon je er helaas niet bij zijn in Esports Space GLR, geen paniek. In dit artikel nemen we jullie nog één keer mee naar de finale van de Dutch Student League! 

Na drie zinderende maanden in onze Rocket League- en League of Legends-competitie, was het op zaterdag 30 april tijd voor de finale op locatie in Eports Space GLR in Rotterdam. Meteen bij binnenkomst proefde je de sfeer: hier staan twee fantastische finales op het programma. In de lobby was het eerst tijd voor gratis hapjes en drankjes en er waren genoeg consoles aanwezig, zodat bezoekers zelf ook lekker een potje konden gamen. Teams, spelers en fans kwamen allemaal samen en de stemming zat er goed in. 

Maar natuurlijk draaide het uiteindelijk om het digitale geweld dat zich afspeelde in de zaal naast de lobby, de esports-area vol met gaming-pc’s, een caster booth en vier getergde teams die de strijd aan gingen voor de DSL-titel én een gezamenlijke prijzenpot van €5.000. De zaal zat vol met fans en de spanning was om te snijden: aan alles proefde je dat dit een geweldige middag vol esports ging worden! 

Rotterdamse thuiswedstrijd  

Alsof het zo moest zijn, stond er bij beide games een heuse thuiswedstrijd op het programma. Als één van de grote favorieten in de Rocket League-competitie, bereikten de Erasmus Eagles de finale door in de play-offs af te rekenen met Dorans Nijmegen en Esports Team Twente. De Rotterdammers leken erop gebrand om de finale op eigen terrein te spelen, want met een 4-2 en 4-1 uitslag werd er met overtuigende cijfers beslag gelegd op de finaleplaats. 

In die finale stond TSEA Link op Erasmus te wachten. Bijna niemand rekende erop dat de mannen uit Tilburg in de halve finale de Hogeschool van Amsterdam met 4-1 over de knie zouden leggen, maar dat is precies wat er gebeurde en dat maakt de prestatie van TSEA Link des te knapper. De underdog tegen de favoriet met het thuisvoordeel: de finale beloofde een strijd van jewelste te worden. 

Erasmus Esports Team

Ook in de League of Legends-competitie stootte het team van Erasmus Esports door naar de finale, waarin zij torenhoog favoriet Esports Team Twente tegenkwamen. De teams eindigden als respectievelijk eerste en tweede in de groepsfase en rekenden zonder al te veel tegenstand af met de tegenstanders in de play-offs. Dus één ding was duidelijk: de LoL-finale beloofde een strijd der titanen te worden. 

Rotterdam = BLUE

Na de nodige interviews met spelers en coaches was het om 13.00 uur tijd voor de eerste game tussen de LoL-teams van Erasmus Esports en Esports Team Twente. De zaal zat tot de nok toe vol en de spanning zat er lekker in: iedereen was klaar om de twee LoL-titanen uit de DSL elkaar het vuur aan de schenen te zien leggen. En het vuur aan elkaar schenen leggen, dat deden de Rotterdammers en Twentenaren, met kills over en weer, gelijkopgaande objectives en Erasmus Esports dat de gold lead in de early game naar zich toe trok. 

ETT WIN

Toch was het Esports Team Twente dat na ongeveer twintig minuten afstand nam van Erasmus, door meerdere teamfights te winnen en strategisch de juiste dragons op te pakken, om zo uiteindelijk game 1 rustig uit te spelen. Het niveau van Esports Team Twente was hoog en de verwachtingen werden waargemaakt. Twente had de smaak te pakken. 

Met luid gejuich werden de teams ontvangen voor game 2, waarin Esports Team Twente de betere draft had en dat bleek zodra de game van start ging. Vanaf het eerste moment had Twente het initiatief te pakken en door rustig te blijven en de juiste momenten te kiezen, werd dit initiatief ook niet meer weggegeven. Game 2 en 3 gingen beide naar de Tukkers en zo ontstond er een orkaan van geluid in Esports Space GLR: Esports Team Twente is de eerste League of Legends-kampioen van de DSL! 

ETT Champions

Het sprookje van TSEA vs. het thuisvoordeel van Erasmus 

Na de eerste finale was het tijd om even bij te komen onder het genot van een hapje en een drankje, terwijl de leden van Esports Team Twente hun cheque in ontvangst namen. Veel tijd om bij te komen was er niet, want de Rocket League-clash tussen TSEA Link en Erasmus Eagles stond op het punt van beginnen en dat is er eentje waar fans graag voor gingen zitten. Kreeg het sprookje van TSEA Link, dat in de halve finale met maar liefst 4-1 afrekende met favoriet HvA, een geweldig einde? 

Een opgave van jewelste alvast, want om diezelfde finale te bereiken, liet Erasmus Eagles zien waarom ook zij de status van favoriet verworven hebben. Het sprookje van TSEA Link bleek dan ook snel te veranderen in een nachtmerrie, want Erasmus schoot uit de startblokken en liet TSEA alle hoeken van het veld zien. De Rotterdammers hadden hun zinnen gezet op die cheque van €800 en zouden niet rusten totdat ze ermee in hun handen stonden, want ondanks een aantal prachtige goals van TSEA, ging de titel met 4-0 naar Erasmus Eagles. 

Erasmus Eagles champions

Nieuw seizoen, nieuwe kansen 

Met een finale vol gezelligheid, enthousiaste fans en twee waardige kampioenen rondden we het eerste seizoen van de Dutch Student League met succes af en gaat de blik op de toekomst. Volgend schooljaar keren we natuurlijk terug en pakken we het nog grootser en beter aan. Houd dus vooral onze kanalen in de gaten voor het laatste nieuws. 

Als je zelf interesse hebt om het esports-team van jouw school te versterken, join dan onze Discord! Hierin kan je vragen stellen, op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de DSL en in contact komen met andere studenten met een passie voor esports. 

We willen graag iedereen bedanken die van het eerste seizoen een succes maakte en we zien iedereen volgend jaar graag terug in het tweede seizoen. GG WP en tot snel!