fbpx

De CS:GO PGL Major komt naar de Benelux: Dit is wat we kunnen verwachten

 
 

Counter Strike: Global Offensive-spelers mogen zich opmaken voor een heerlijke lente, want gisteren werd bekend dat de PGL Major in mei van 2022 in Antwerpen wordt georganiseerd. Dat is zeg maar het wereldkampioenschap CS:GO, dus dat mogen we gerust een klapper van jewelste noemen!

Het grootste Counter Strike: Global Offensive-toernooi komt naar de Benelux: een unicum, want nooit eerder werd er een major-toernooi van deze omvang in België, Nederland of Luxemburg georganiseerd. Daar mogen we Steven Leunens en zijn heren en dames van META (het bedrijf achter de Belgian en Dutch Student League) voor bedanken, want zij hebben alles op alles gezet om dit mogelijk te maken.

 

Esports leeft in de Benelux

Miljoenen fans zullen in mei live aanschouwen hoe de 24 beste CS:GO-teams ter wereld strijden om 1 miljoen dollar aan prijzengeld. Dat dit allemaal plaats gaat vinden op een steenworp afstand van Nederland, is heel bijzonder. Volgens Leunens van META was het namelijk een hels karwei om de strijd aan te gaan met wereldsteden als Los Angeles, Singapore en Seoul. Toch werd organisator PGL overtuigd, dankzij de gunstige ligging, de aanwezige infrastructuur en de aantrekkingskracht van Antwerpen als stad. Daardoor zal in mei heel de wereld kunnen aanschouwen hoe hard esports leeft in de Benelux

Naast de directe impact dankzij de tienduizenden fans die op het evenement afkomen, zal dit ook op de lange termijn een forse invloed hebben. Denk bijvoorbeeld aan alle internationale studenten die graag professioneel esporter willen worden. Ook zij zien straks dat België en Nederland landen zijn waar esports hoog in het vaandel staat. Dat heeft een indirecte positieve impact op onze competities, die hopelijk in de toekomst nog sterker worden door de organisatie van meerdere grote toernooien in ons land.

 

Volgende Halte: Nederland?

Wanneer het evenement goed verloopt, is de kans groot dat er vaker toernooien van dit formaat in de Benelux worden georganiseerd, zo laat Leunens weten. De infrastructuur die in Antwerpen aanwezig is, is er ook in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam, dat zich steeds meer aan het profileren is als dé esports-stad van Nederland. De Benelux is bezig aan een heuse opmars binnen esports en het is een forse opsteker dat dit nu ook door de grootste organisators ter wereld wordt opgemerkt.

Dus kunnen we binnen nu en een aantal jaar de PGL of misschien wel League of Legends Worlds aanschouwen in Nederland? Wie weet, maar tot het zover is kunnen we ons allemaal flink verheugen op het CS:GO-feestje dat ons deze lente staat te wachten in Antwerpen.

 

Ben jij van de partij?

Op 9 mei wordt het startschot gegeven voor PGL Major Antwerp, met de voorrondes voor het hoofdtoernooi. Deze voorrondes worden gespeeld in het Radison Blu Hotel in Antwerpen, dat voor de gelegenheid volledig is afgehuurd. Vanaf 19 mei worden de deuren van het Sportpaleis geopend, want tot en met 21 mei worden daar de kwart- en halve finales gespeeld. Op zondag 22 mei staat de grote finale op het programma.

Een ticket kost straks ongeveer tussen de 35 en 50 euro, dus schuif dat bedrag alvast aan de kant als je dit toernooi voor geen goud wil missen.