fbpx

Behind the Talent: ESEV Zephyr

 
ESEV Zephyr
 

In onze artikelreeks ‘Behind the Talent’ hebben we al kennis gemaakt met 3 grote esportsverenigingen van Nederland namelijk: Esports Team Twente, het Rotterdamse Erasmus Esports en de gamers uit Leeuwarden, Northern Lions Esports. Deze week richten we onze ogen op het mooie zuiden van Nederland, waar ESEV Zephyr zijn thuisbasis heeft in het ‘gekke’ Eindhoven.

De Eindhovense Studenten eSports Vereniging (E.S.E.V.) Zephyr bestaat al sinds 2015 en werd in een mum van tijd een enorm populaire en gerespecteerde organisatie. Ze houden wekelijk trainingen, esports events en doen mee in allerlei (inter)nationale competities. 

 

Rocket League

In het eerste seizoen van de DSL had ESEV Zephyr enkel een team in de Rocket League-competitie en dus geen in de League of Legends-competitie. Bij Rocket League waren ze alvast ééb van de 13 ingeschreven teams van dat seizoen. Ze kwamen in de enorm sterke Groep B terecht, samen met onder andere HvA (Hogeschool Van Amsterdam), Erasmus Eagles, Northern Lions, Dorans Nijmegen… Een ijzersterke groep die net iets te sterk bleek te zijn voor ESEV Zephyr. Ze behaalden jammer genoeg geen enkel punt.

Student Events

De organisatie achter de DSL heeft heel wat jaren ervaring in het organiseren van esports events, daarom ondersteunen we zoveel mogelijk studenten organisaties met het opzetten van hun eigen events. ESEV Zephyr hield dit jaar voor de tweede keer in hun bestaan een grote LAN-party en dit jaar heeft de Dutch Student League hier ook aan mee geholpen. Extra communicatie, 6 extra monitors en grotere prijzenpotten, zijn enkele van de zaken waarvoor de DSL gezorgd heeft. Allemaal gratis en voor niets natuurlijk.

Als jouw studentenorganisatie ook gaminggerelateerde events wil organiseren, twijfel niet om de Dutch Student League te contacteren. Samen maken we er een groter en beter feest van! (meer info)

De DSL Academy League

In samenwerking met House of Bèta organiseerde de DSL afgelopen jaar de DSL Academy League. Dit was een League of Legends-competitie waarin ‘B-teams’ van verschillende verenigingen uit de Dutch Student League tegen elkaar strijden. Zo kregen deze teams ook de kans om op een professioneel platform te gamen, met nog een leuke prijzenpot van 700 euro. Bovendien konden de deelnemers hier Tournament Series-punten verdienen voor hun vereniging. 

ESEV Zephyr had maar liefst 8 teams ingeschreven voor deze competitie! Helaas vielen ze bijna al allemaal af in de group stage. Het team dat door ging tot de single elimination was Zephyr Leviathan. De Leviathans speelde met twee midlaners die per game gewisseld werden. De sterspeler van dit team was JFALOL die in de ADC-positie speelde. Jammer genoeg verloren ook zij in de halve finale tegen een zeer sterk TSEA Link One Tricks.

ESEV Zephyr kijkt in ieder geval met opgeheven hoofd terug op de Academy League en we hopen ze volgend seizoen terug te zien, met hopelijk nog meer teams.

 
De Tournament Series ranking
 

De DSL organiseert doorheen het jaar verschillende toernooien in allerlei games, in samenwerking met verschillende partners. Ieder toernooi heeft zijn eigen prijzenpot natuurlijk, maar er kunnen ook altijd Tournament Series-punten gescoord worden voor elke organisatie. Die punten worden toegevoegd aan het leaderboard en op basis daarvan wordt ook nog eens 5.000 euro uitgedeeld onder de beste en meest actieve verenigingen. ESEV Zephyr eindigde derde in deze ranking, net achter T.S.E.A. Link, met 505 punten en won zo maar liefst 450 euro. Best leuk, prijzengeld winnen zonder te winnen. 

Er doen dan ook aan ieder toernooi dat er georganiseerd wordt teams uit Eindhoven mee. Dat kunnen we vanuit de DSL alleen maar aanmoedigen.

De toekomst voor ESEV Zephyr

Met veel gepassioneerde leden en een zeer hecht bestuur, zien wij de toekomst van ESEV Zephyr zeer rooskleurig in. Het eerste Rocket League-seizoen is misschien niet verlopen zoals ze hadden gehoopt, maar volgend seizoen gaan ze dit helemaal goed maken, daar zijn wij zeker van.

De derde plaats in de Tournament Series laat zien dat ESEV een zeer actieve organisatie is die graag aan allerlei toernooien mee doet. Vrienden leren kennen, samen gamen en zo plezier maken is nog altijd het belangrijkste en als er één vereniging dat toont, is het wel ESEV Zehpyr uit ‘Eindje de gekste’! 

Wij kijken alvast enorm uit naar het volgende seizoen!